TUSEA LA SUGARI ȘI COPII

Tusea este un simptom foarte frecvent la sugari și copii. Aflați care sunt măsurile de igienă pe care trebuie să le adoptați pentru a trata eficient tusea la copiii mici

Tuse

Tusea este un reflex natural și esențial de apărare al organismului, care are ca scop curățarea căilor respiratorii. O tuse uscată, iritativă, deranjantă și epuizantă trebuie să fie distinsă de o tuse productivă, utilă pentru favorizarea eliminării secrețiilor.

Tusea uscată este însoțită de o senzație înțepătoare în gât și, de obicei, se intensifică noaptea, deteriorând calitatea vieții. Un produs specific trebuie utilizat pentru a trata fiecare tip de tuse separat. Dacă aveți dubii cu privire la natura tusei, consultați medicul sau farmacistul.

Tusea la sugari și copii

Tusea este un simptom foarte frecvent la sugari și copii.

Acest lucru se datorează faptului că sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare. Prin urmare, ei sunt mai sensibili decât adulții la infecțiile respiratorii care provoacă tuse. Un copil sănătos poate contracta între 7 și 10 episoade de infecții respiratorii care provoacă tuse în decursul unui an. Aceste episoade durează, în general, între 10 și 15 zile. Copiii sunt afectați de episoade de tuse în aproximativ 100 de zile pe an. Frecvența maximă apare în jurul vârstei de 6 ani.

Pe lângă faptul că este deosebit de frecventă, tusea la copii are un impact major asupra calității vieții întregii familii. De exemplu, aceasta perturbă somnul copiilor și le afectează starea de spirit, precum și activitățile școlare și extrașcolare. De asemenea, tusea este o sursă de absenteism școlar pentru copii și de absenteism la locul de muncă pentru părinții care trebuie să aibă grijă de copilul bolnav.

Cum gestionăm tusea?

Din aceste motive, este important să se trateze corect tusea la sugari și la copiii sub 2 ani. La sugarii și copiii sub 2 ani, este contraindicată utilizarea antitusivelor pe bază de opioide. În timpul primelor zile de tuse, Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (ANSM) din Franța recomandă luarea unor măsuri dietetice și de igienă simple pentru a gestiona tusea acută la sugari și copii mici. Aceste măsuri sunt:

  • Clătiți nasul de mai multe ori pe zi cu o soluție fiziologică, dacă nasul copilului este înfundat.
  • Nu vă expuneți copilul la tutun
  • Mențineți copilul hidratat în mod regulat
  • Limitați temperatura camerei la 19 – 20°C


Pentru tratamentul tusei acute, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă, de asemenea, utilizarea unei soluții calmante, cum ar fi un sirop pe bază de glicerină, pentru a calma iritația gâtului asociata cu tusea uscată.

Sfatul nostru

Este important să înțelegeți originea tusei și să adoptați acțiunile adaptate vârstei și simptomelor copilului dumneavoastră. În cazul in care simptomele persistă după 3 zile, vă rugam să vă adresați medicului.

Bebedril este un dispozitiv medical. Vă rugăm să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare și informațiile de pe eticheta dispozitivului medical.